fbpx
Съвременни будители в час - Миглена Кънчева

В работата си, фондация Еду Компас се стреми да осигури професионално консултиране и ориентиране на младежи в училищна и следучилищна възраст. Така се появява и авторската настолна игра Моят кариерен път. Структурата на играта и готовите материали са подходящи за приложение в училища, университети, кариерни центрове и дори вкъщи. 

Моят кариерен път е настолна игра, която се основава на авторска методология и използва активности за кариерно ориентиране и развитие. Играта има две версии, които могат да се използват в различни възрастови групи – за прогимназиален и гимназиален етап. Тя има за цел да помогне на учениците да открият своите интереси и заложби, за да наблегнат на своите силни страни в професионалното си развитие. Играта е финалист за конкурса “ Промяната “ през 2015 година и печели печели Първа награда за Най-добър инструмент за кариерно ориентиране в Европа

Миглена Кънчева е преподавател по Български език и литература в Национално средно училище “ София „ . Тя работи с ученици от 5. до 12. клас. Миглена разбира от обученията и програмите на Еду Компас от друг преподавател. Записва се и преминава успешно през обучението за Кариерно ориентиране на учениците в класната стая

Миглена споделя, че намира редица ползи от програмата. Обучението протича под формата на игри, които след това могат лесно да бъдат приложени и в процеса на работата в клас. 

Миглена споделя, че след като е приложила част от упражненията, наблюдава позитивен резултат и продължава да прилага играта и наученото в работата си с ученциите. 

От позицията си на педагог, Миглена наблюдава, че упражненията под формата на игри са пожънали голям успех сред учениците. Те са помогнали на учениците да определят до каква степен творчеството и креативността са силни страни за тях. 

Темите за увереността и самочувствието, както и за самооценката идват непосредствено след изпълнение на упражненията от Моят кариерен път. След дискусия на тази тема, Миглена споделя, че голяма част от учениците ѝ калибрират самооценката си. 

Като обратна връзка Миглена Кънчева споделя, че обучението на Еду Компас и играта Моят кариерен път са били полезни както в работата ѝ с учениците, така и в личен план. 

Следващото обучение за учители, училищни психолози, кариерни консултанти и коучове е на 29 април. Повече за обучението и за записване, може да видите ТУК.

Още по темата

Какво казват учителите за обучението за кариерно ориентиране на учениците?Кариерно ориентиране в час - ключът към успеха на учениците