fbpx

Моят кариерен път” е проект за кариерно ориентиране на Фондация Еду Компас и Община Пловдив, който цели да помогне на ученици в прогимназиална и гимназиална възраст да открият талантите си и да развият суперсили – умения за успех.

Проектът се състои от обучения за преподаватели и училищни директори, наръчник за родители за домашно кариерно ориентиране и онлайн платформа “Моят кариерен път”.

Платформата е насочена специално към ученици в шести, седми, единадесети и дванадесети клас, защото това са периодите, в които учениците да си отговорят на въпроса “Какво да уча?”.

Моят кариерен път” се базира на 4 глагола – Открий, Тествай, Разбери и Бъди Герой. Нека прегледаме какво означава и включва всеки глагол.

Открий.

Откриването на лични таланти е първата стъпка в кариерното ориентиране. Когато един ученик знае в какво е добър и какво истински харесва, той може да започне да се развива в него и по този начин да тръгне по пътя на мечтите.

Тествай.

Когато учениците вече имат представа кои са техните таланти и интереси, е време да ги тестват. “Моят кариерен път” предлага предизвикателства и въпроси към 10 различни групи от таланти и интереси.

Разбери.

След като учениците са наясно какво ги влече, идва ред на това да разберат кои професии са за тях. В платформата на Еду Компас и Община “Пловдив” може да се открие списък с кратки описания на професии за всеки талант.

Бъди герой.

Освен таланти и интереси, всеки от нас има суперсили. Суперсилите са умения за успех – когато човек ги развие, той е способен на всичко. Играта съдържа 9 суперсили и предизвикателства, чрез които учениците да развият всяка една от тях.

Още по темата

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.