fbpx
Какво казват учителите за обучението за кариерно ориентиране на учениците?

Обучението “Кариерно ориентиране на учениците” с 2 кредита помага учителите да приложат техники за самопознание, развиване на умения за вземане на решения, разкриване на заложбите и развиване на умения на база на тези заложби. 

Кариерното ориентиране в ключова компетентност на 21ви век и означава, че учениците:

  •  разбират кои са силните им страни и интереси
  •  умеят да правят план за собственото си развитие и обучение
  •  виждат връзката между това, което учат и живота/ кариерата
  •  развиват умения за успех като дисциплина, отговорност и емпатия – необходими за всяка професия
  •  знаят как да правят избор за професия и образование

 Обучението е с практическа насоченост – упражняват се интерактивни задачи за кариерно ориентиране в час. Разискват се индивидуални казуси на преподаватели.

Обучението се организирано от Института за Прогресивно Образование и Фондация Еду Компас и е провежда отново през април

моят кариерен път

ЕТО И ОБРАТНА ВРЪЗКА НА УЧАСТНИЦИТЕ ОТ ИЗДАНИЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ:

Кръстина Иванова, 90 СОУ:

Целите на това обучение ми донесоха само полезност във всички смисли на думата. 

Обучението бе достатъчно, достъпно и разбираемо за мен; с достатъчна и интересна практическа насоченост, а не просто скучна теория. Качеството на организацията и провеждането му бяха отлични – прозрачна комуникация; удобни и споделени учебни материали, които мога да използвам в последствие и в своята работа; чудесна локация и продължителност; а за споделения обяд, думите са излишни. 

Нямам търпение да приложа наученото в своите часове, защото по този начин ще помогна на учениците си да открият своите страсти и супер сили, с които да поемат смело изследване на професии, които в последствие да припознаят за себе си. 

Миглена Кънчева , учител:

Бих искала да благодаря за страхотното обучение, в което имах удоволствието да участвам. Научих много полезни неща, но най – ценното за мен е това колко практически ориентиран е самият семинар. 

Радвам се, че се запознахме и с Елица, която ни зарази с усмивката си и ни накара да се почувстваме удобно и уютно в часовете с нея.

Нина Чочева, PhD:

Обучението „Кариерно ориентиране на учениците“ за учители, проведено от Елица Костова на 14.01.23, беше много полезно със сериозна практическа насоченост, нещо, което липсва в голяма част от обученията по принцип. Дейностите и материалите бяха добре представени и подбрани.

Препоръчвам на всеки учител, който иска да помогне на своите ученици да намерят своето призвание и да тръгнат по пътя към успеха!

Анастасия Петкова, учител:

Присъствах на обучението КАРИЕРНО ОРИЕНТИРАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ, провеждано от Edu Compass. По време на обучението материала интересно поднесен, полезен и дейностите лесно приложими в класната стая с учениците.

Елица е много интересен обучител. Непосредствена, разбираща, създаваща спокойна атмосфера. Горещо препоръчвам и на учители и на професионалисти в сферата на човешките ресурси.

Още по темата

Кариерно ориентиране и ранен подбор на кадриСъвременни будители в час - Миглена Кънчева