fbpx
Как да подкрепите летящия кариерен старт на своите ученици

За младите хора, завършващи средното си образование, кариерният старт често изглежда сложен и изпълнен с множество неизвестни. В този контекст, ние като учители и наставници, имаме отговорността да ги насърчим и подкрепим в този ключов момент на кариерно ориентиране и развитие.

Ако сте загрижени за перспективите пред учениците под ваше ръководство, които сега завършват средното си образование. Ако ваш основен приоритет е да им предоставите необходимите инструменти и насоки за успешна професионална реализация, ние сме тук, за да ви съдействаме. 

Представяме ви „Catapult Your Career“ (CYC) – трансформираща програма, която ще ви помогне да подкрепите младежите в кариерния им старт. Нейн основен приоритет е да подготви и вдъхнови учениците за професионалното им развитие.

Продължете да четете, за да разберете как CYC може да съдейства за изграждането на връзка между образованието и професионалната реализация на младежите в България.

CYC за успешен летящ кариерен старт

За да обрисуваме в максимална степен ролята на CYC, избрахме да ви представим няколко индивидуални кариерни истории, които отразяват разнообразието от предизвикателства и възможности пред младите хора в началото на професионалния им път. 

Потенциала на Емил

Емил, 25-годишен бариста с диплома по туризъм, мечтае за пълноценна кариера в областта на психологията или работата с хора. Липсват му обаче необходимите умения, има проблеми със създаването на CV и малко повече самоувереност би му се отразила добре. 

Вие, като преподаватели и родители, можете да изиграете жизненоважна роля в кариерата на Емил. Трансформиращата програма CYC предлага ценни ресурси и насоки, за да му помогне да открие своя потенциал и да има летящ кариерен старт в желаната от него професия.

Дилемата на Алекс

Алекс е на 23 години, печели добри пари като сервитьорка, но се тревожи за физическото си здраве в дългосрочен план. Започнала е бакалавърска степен по Мениджмънт, но е прекъснала след втората година. 

В тази конкретна ситуация CYC  ще ви насочи как да съдействате на Алекс да:

  • проучи нови възможности за кариера;
  • управлява времето си по-ефективно;
  • получи експертна помощ при създаването на автобиография и подготовката за интервю.

Страстта на Крис

24-годишният Крис току-що е завършил Спортен мениджмънт, но не може да си намери работа по специалността. Някога той е мечтаел да се реализира като успешен футболист, но сега се чувства обезсърчен. 

Вие, като учители или родители, можете да осигурите подкрепата, от която Крис се нуждае, за да възроди страстта си и да се развие в желаната от него област.

Предприемаческият път на Анна

Анна е на 26 години. Има огромното желание да си бъде шеф сама на себе си, но се сблъсква с препятствия в създаването на стойност и среща предизвикателства в това да бъде постоянна в действията си. 

С вашата подкрепа Анна може да се научи как успешно да се ориентира в света на предприемачеството. Трансформиращата програма CYC може да ѝ помогне да осмисли и разбере стъпките, които са ѝ необходими за изграждането на бизнес устойчивост и за създаването на процъфтяваща кариера в синхрон със съкровените ѝ желания.

Мисия, приоритети и подход на CYC

Нашата мисия е с подкрепата на учители и родители да дадем възможност за летящ кариерен старт на младите хора. Това ще помогне на учениците да подобрят своите възможности за заетост, мотивация, устойчивост и умения за кандидатстване за работа. 

Наш основен приоритет е да им съдействаме да развият ключови кариерни компетенции, като поставяне на цели, управление на времето и ефективност, като същевременно укрепваме дигиталните им познания.

Трансформиращата програма CYC е предназначена да допълни вашите усилия за  успешното ориентиране на младите умове към блестяща кариера. Нашият комплексен подход предлага множество възможности за подкрепа, включително:

  • Оценка на кариерата. С помощта на нашия интерактивен кариерен тест вие имате възможността да помогнете на учениците си да открият не само подходящата, но и вдъхновяваща кариера, съобразена с техните силни страни и интереси.
  • Изграждане на нови умения. С помощта на модулите за обучение учениците ще придобият нови знания и умения- от изготвяне на професионално CV до създаване на връзки и нетуъркинг в социалните мрежи, като например в LinkedIn.
  • Повишаване на увереността. Вие, като преподаватели и родители, имате активен принос във формирането на самочувствие. А то, както знаем, е от изключително значение за успешния кариерен път на младежите. Вашата подкрепа има значение и ще им даде вяра в собствените им възможности.
  • Умение за учене. Нашите учебни модули не само ще предоставят на вашите ученици конкретни умения, но и ще ги насърчат да бъдат гъвкави и адаптивни във всяка професионална среда. 

Трансформиращата програма CYC освен че съдейства за изграждането и развитието на нови умения, но и поддържа нагласата за непрекъснато учене и приспособяване, които са така важни за успешната кариера в бързо променящия се свят.

Как да подкрепите летящия кариерен старт на учениците

Образователните институции придобиват все по-съществена роля за летящия кариерен старт на младите хора. В съвременното общество, в което конкуренцията на пазара на труда е все по-интензивна, е необходимо не само да се грижим за академичното развитие на учениците, но и да ги подготвим уверено да направят първите си стъпки в професионалната реализация.

Като възпитатели и родители вие играете основна роля в подхранването на мечтите и стремежите на младежите. CYC е вашият надежден партньор, предоставящ инструментите и насоките, от които се нуждаят учениците, за да се реализират успешно в мечтаната кариера. Заедно можем да им помогнем да се издигнат до нови висоти, стъпка по стъпка.

Регистрирайте се днес и представете трансформиращата програма CYC на своите ученици. Насърчете ги да направят кариерния ни тест и да поемат по пътя към успеха с увереност и компетентност. С вашите насоки мечтаната им кариера е само на един клик разстояние.

Още по темата

Как чуждоезиковото обучение разширява кариерните перспективи на поколение Z