fbpx

След част 1 и част 2 на статията, идва и заключението.

Време за равносметка и restart

След като най-спешните мерки бъдат взети, може би е време да се обърнем към нова образователна парадигма и да започнем системните и стратегически реформи, които са неизбежни.

Ние дълбоко вярваме, че нуждата от равносметка и restart е силна. Както казва Ли Едеелкорт, тази равносметка на ниво ценности е неизбежна, дали не е неизбежна и на ниво образование.

Дали новите ценности ще се случат сами и дали преосмислянето ще дойде от само себе си, или сега е време образованието да се върне към просветителската си роля?

Кой и как помага

Освен тези, които действат активно в България, Google дава безплатен достъп до премиум услугите си на бизнеса и образованието. ZOOM прави същото. Khan Academy е нашият фаворит за ресурси, когато училищата за затворени.

Какво ще направим ние

Пандемията ни накара да се замислим какво можем да направим ние сега за да подкрепим образованието и да се доближим до по-смислено, ползотворно и вдъхновяващо образование.

Освен да продължим с усилията си за кариерно ориентиране, като подготвим онлайн програма Career rEvoltuion и я пуснем безплатно в месеците на пандемия, възнамеряваме:

  1. Да направим безплатен уебинар за ангажиране на ученици в класната стая
  2. Да споделим с всички учители, които имат желание, наръчника си за ангажиращо образование в класната стая

Смятаме да стартираме с тези инициативи в началото на април, като времето до тогава ще посветим на стратегическа програма за по-ангажиращо образование.

Не на последно място, епидемията COVID-19, превърнала се в пандемия, стана и пандемия на фалшиви новини и спекулация. В светлината на това, уменията за анализиране на информация и формиране на собствено мнение се оказват критично важни.

И така, кога започваме със системна, стратегическа образователна реформа?

Още по темата

  • Научи повече
  • Научи повече
  • Научи повече
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.